Ponç abans de Ponç

Selecció y edició de Pilar Parcerisas

Recopilació de tots els textos crítics i articles publicats en premsa des dels inicis de la trajectòria de Ponç fins a l'actualitat.

2014
59,00 €   820 p.
ISBN: 978-84-7226-975-0

Edicions Poncianes publica Ponç abans de Ponç, un llibre a cura de Pilar Parcerisas que permet fer accessibles documents imprescindibles per entendre la figura de Joan Ponç. Es tracta del compendi exhaustiu de tot el que s’ha escrit sobre el pintor en premsa, catàlegs d’exposicions i publicacions diverses. El llibre reuneix documents crítics històrics, ara introbables, que ens mostren com Ponç va ser rebut als seus inicis. Inclou crítiques històriques i s’aporten, senceres, algunes de les més reeixides aproximacions literàries al sentit de la seva obra, com són els llibres:

  • Capses secretes, de Joan Ponç [Ed. Poncianes, 2010]
  • Exploració de l’ombra, de Joan Fuster i Joan Ponç [Ed. Polígrafa, 1974]
  • 97 notes de ficcions poncianes, de J. V. Foix i Joan Ponç [Ed. Polígrafa, 1974]
  • Entrevista al programa «A fondo», per J. Soler Serrano [Tele-radio, 1976]

El llibre conté articles de: Alexandre Cirici, Arnau Puig , Enric Tormo, Francesc Miralles, Joan Brossa, Joan Teixidor, J. Corredor-Matheos, J.-E. Cirlot, Maria Lluïsa Borràs, Mordechai Omer, Sebastià Gasch, Antoni Tàpies, Baltasar Porcel, Eugeni d’Ors, Jacques Lassaigne, Joan Perucho, Jordi Coca, Josep Palau i Fabre, Lluís Permanyer, Modest Cuixart, R. Santos Torroella i Víctor Castells, entre d’altres.

 29 octubre 2014 – Notícia a Núvol
 19 febrer 2015 – Notícia a Bonart sobre el premi ACCA
Comparteix la notícia